miercuri, 10 mai 2017

Rutine de dimineață


Oferă-ți o dimineață calmă

Deja știi de cât timp ai nevoie pentru rutinele tale de dimineață. Acestea probabil includ un duș, spălatul pe dinți, micul dejun, prepararea cafelei sau a ceaiului, îmbrăcatul. Știi și că te-ai obișnuit să apeși pe acel buton al ceasului sau al telefonului mobil pentru a amâna puțin și încă puțin trezirea. Totuși – de câte ori se întâmplă să ne simțim mai odihniți după ce amânăm de la începutul zilei ceva?! 

Așadar, dacă rutinele noastre durează 45 de minute și ne dorim să nu avem o dimineață agitată, atunci este nevoie să ne asigurăm că avem aceste minute la dispoziție.




Observă-ți obiceiurile 

Oprește-te puțin și notează ce faci de dimineață. Sau, observă câteva zile la rând ce faci dimineața fără a nota. Prima variantă, în care îți notezi, este mai utilă. 

Unde se duce timpul tău? Poate că te trezești și îți verifici e-mailurile sau poate stai pe Facebook. Tu știi cel mai bine. Observă fără să de critici ceea ce faci. Așa faci acum, nu ai procedat așa întotdeauna și dacă dorești să modifici ceva știu mai multe metode prin care vei reuși să modifici ruinele.

Ritmul dimineții tale

De multe ori ne setăm ritmul zilei încă de dimineață. Gândește-te puțin – cum ai simțit că au trecut acele zile pe care le-ai început cu calm, într-un ritm alert însă nu grăbit. Compară-le cu zilele când știai că este obligatoriu să fugi din casă pentru a ajunge undeva? 

Dacă reușim încă de dimineață să bifăm câte ceva și într-un ritm potrivit nouă, ne influențăm întreaga zi. Nu degeaba se spune că „ziua bună se cunoaște de dimineață”.

Meditează

Unora le place să mediteze stând pe podea, cu picioarele încrucișate, alții preferă să se așeze pe canapea, confortabil și să reflecteze la ziua care urmează, alții știu cam ce presupune meditația însă nu găsesc contextul potrivit.

Ideea centrală este că meditația ne învață mintea să fie ascultătoare și să ne lase să o controlăm în folosul nostru. Prin meditație ne antrenăm mintea.


Puteți alege să faceți acest exercițiu de mindfulness: se numește 5,4,3,2,1. Suna simplu. Și chiar este simplu! Așezați-vă comod și identificați 5 lucruri pe care le vedeți, 4 lucruri pe care le simțiți, 3 sunete pe care le auziți, 2 mirosuri și un gust pe care îl simțiți. Așa, vă antrenați să fiți prezenți în acel moment cu toate simțurile.

Bună dimineața!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu